sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Puolukkavispikakku


Päätin minäkin sitten perustaa oman blogini. Lähinnä se on oma resepti pankkini. Sillä en yleensä kirjaa reseptejäni ylös ja unohdan miten olen leivokseni tehnyt.
Tämä resepti on hyvä ennsimmäiseksi reseptikseni, sillä se kuvaa leivonta tyyliäni hyvin. Se on hieman outo ja erikoinen.  Sain sen samaan aikaan kun monet muutkin ideani juuri ennen nukkumaan menoa.
 Minulla oli nimättäin jäännyt puolukoita jääkaappin ja ajettelin tehdä niistä vispipuuroa. Sain yhtäkkiä idean kokeilla käyttää puuroa kakun täytteenä ja kun saan idean on minun pakko päästä kokeilemaan sitä.
Heti seuraavana päivänä ryhdyinkin toimeen. Ajutus oli sen verran erikoinen, puuroa kakun täytteenä, joten en ollut varma onnistumisestani. Kakusta tuli kuitenkin todella herkullinen. Maukas suklaa pohja, ihanan raikas puolukka täyte, nam  Ei tulisi ajatelleeksikaan että täyte on oikeasti puuroa
Ulkonäöllisesti löytyy parentamiseen varaa, kakku itsessään oli kuitenkin niin herkullinen, että kutsuisen reseptiäni tällä kertaa menestykseksi. Kannattaa ehdottamasti kokeilla, varsinkin jos pitää vispipuurosta.
 

Kakkupohja

3. (150g) kananmunaa
50g (3/4 dl ) sokeria
40g ( 3/4 dl) vehnäjauhoja
30g (1/2 dl) perunajauho
15g (2 rkl ) kaakaojauhoa
Vaahdota lämpimät kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita esim. nuolijalla nostellen niin että kuivat aineet sekoittuvat hyvin joukkoon. Sekoita taikinaa kuitenkin mahdollisimman vähän. Paista uunin alatasolla 200c° 30-35 min.  Anna pohjan jäähtyä hyvin ja leikkaa sitten kolmeen osaan. Pohjan voi ja kannattaakin valmistaa edellisenä päivänä täyttämisestä


Täyte

Vispipuuro

200g (n.3dl) puolukoita
40g (1/2 dl) sokeria
6dl vettä
60g (1 dl) mannasuurimoita

Lisäksi

1dl vaahtoutuva vanilijakastike

Keitä vettä sokeria ja puolukoita ensin 5min ja lisää sitten suurimot kädellä vatkaten ja jatka keittämistä n. 10 min.
Anna puuron jäähtyä ( voit jättää myös jäähtymään yön ylitse ) ja vatkaa sitten kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös vanilijakastike ja jätä sivuun hieman vaahtoa kakun päällystämistä varten. Yhdistä vaahdot ja vatkaa vielä hetken aikaa.

Kakun kokoaminen

( Kostutukseen vanilija sokerilla maustettu maito )
Kostuta alin pohja halutessasi ja lisää puolet puolukka täytteestä. Toista sama toisen kerroksen kanssa ja lisää kansi. Levitä loppu vanilija vaahdosta kakun päälle ja koristele puolukoilla. Anna kakun mehevöityä jääkapissa mielellään seuraavaan päivään.
Tälläisen kakun tekemiseen voi siis kulua yhteensä kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä tehdään pohjat, seuraavana täytetään ja kolmantena koristellaan ja syödään. Kakun tekeminen onnistuu myös yhdessä päivässä, mutta tulos ei tällöin tule olemaan yhtä hyvä.

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea tuo puuron käyttö. :)

    VastaaPoista
  2. Hei, nami-hiiri pakkaa lohdukkeita, joko laitoit sähköpostiini osoitetietosi?

    VastaaPoista
  3. ….@ osoite löytyy blogini yläkulmasta ! Please!
    Palkinnot (8 kpl) on nyt postitettu - ja pari veisin postiin alkuviikosta!!

    Terveisin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista